Η Κολομβιανή star της ποπ, Shakira, εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση κέντρων μέριμνας για 6.000 παιδιά, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αμερικής που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Καρθαγένη, το λιμάνι της Καραϊβικής, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών των χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

Με το σύνθημα «Primero lo primero» (Αρχικά η προτεραιότητα), η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την κολομβιανή κυβέρνηση και από ακόμη είκοσι ιδιωτικές οργανώσεις.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά ώστε όσο το δυνατό νωρίτερα να μπορεί να αναπτυχθεί όλο τους το δυναμικό», δήλωσε αργά τη Μεγάλη Πέμπτη η τραγουδίστρια στη διάρκεια επίσκεψής της σε ένα συνοικισμό της Σιουντάντ Μπισεντενάριο.

Η Shakira, της οποίας το ίδρυμα για τα παιδιά «Pies delcazados» (Ξυπόλυτα πόδια) μετέχει στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής αποτελούν «το σημαντικότερο στάδιο για τη ζωή και το μέλλον».


protothema.gr