Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από το εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς σε σχέση με το 2011 παρατηρείται μείωση της τάξης του 12% στον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, καθώς των πλοίων που έχουν πληρότητα 100%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σε φθινοπωρινό φόντο και η Κυριακή του Πάσχα, ενώ βελτίωση αναμένεται και από τη Δευτέρα.

Σε φθινοπωρινό φόντο το Πάσχα

Κατά την έξοδο της Μεγάλης Παρασκευής σχηματίστηκαν ουρές δύο χιλιομέτρων στα διόδια του Ζευγολατιού και στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών με την κυκλοφορία σταδιακά να αποκαθίσταται. Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Ελευσίνας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον Κηφισό έπειτα από προβλήματα στο ρεύμα της ανόδου στο ύψος της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα της καθόδου στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί της Μ.Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Μ.Παρασκευής, από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 85.532 οχήματα και από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας 68.684 οχήματα.

Συγκριτικά με το 2011 παρατηρείται μείωση 12%, αφού την ίδια ημέρα είχαν περάσει από τα διόδια στις δυο μεγάλες εθνικές οδούς συνολικά 175.000 οχήματα.

Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας. Και την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξαν μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι, τα οποία διεξάγονται όμως με πληρότητα 100%.