Με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, από πλευράς υπουργείου, συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της τιμής της βενζίνης στο Ρέθυμνο, με την αμόλυβδη να φτάνει στο 1,84 ευρώ και να κατατάσσει τον Νομό Ρεθύμνου στις πρώτες τρεις θέσεις στη λίστα με τις πόλεις με τις πιο ακριβές τιμές στα καύσιμα.

Οι πρατηριούχοι στο Ρέθυμνο ζητούν από την Πολιτεία να λάβει μέτρα και να πραγματοποιήσει ελέγχους, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «Οι πρατηριούχοι μειώνουμε συνεχώς το κέρδος, με αποτέλεσμα να έχουμε εξαντληθεί οικονομικά. Οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή εμπλέκονται στην παραγωγή και διακίνηση, δεν αποφασίζουν να κάνουν μειώσεις. Οπότε το πλαφόν που θα αφορά μόνο στα πρατήριά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Σχετικά με το εάν υπάρχουν περιπτώσεις πρατηρίων με πειραγμένες αντλίες στο Ρέθυμνο, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα ή καταγγελία για τέτοιο φαινόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook