Τελευταία ενημέρωση 11:52

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου στα δύο αδέλφια από την Βουλγαρία μετά και τα αιματηρό επεισόδιο που σημειωθήκε χθες τα ξημερώματα στους κουνάβουςκαι είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο νεαροί Έλληνες.

Μάλιστα ο ένας νεαρός υπεβλήθη σε μετωπιαία επέμβαση και ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το κλίμα έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου ήταν ήρεμο, ενώ οι δύο Βούλγαροι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Το χρονικό της άγριας συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια των Βουλγάρων (οι οποίοι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ) έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με αυτοκίνητο στο κέντρο του χωριού, κάποιοι ντόπιοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Τα αίματα άναψαν και ακολούθησε συμπλοκή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και οι Βούλγαροι (οι δύο νεαροί, 21ος και 23ων ετών) συνελήφθησαν από τις αρχές.

Στο μεταξύ εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στους Κουνάβους Ηρακλείου ύστερα από την άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 25χρονου Ηρακλειώτη.

Το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι πυρπόλησαν 3 αυτοκίνητα που ανήκουν σε Βούλγαρους.

Οι εμπρησμοί εκδηλώθηκαν στις 10:15 ενώ τα οχήματα που τυλίχτηκαν στις φλόγες υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές συνολικού ύψους 9.000 ευρώ.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άνδρες.

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν ακραίες εκδηλώσεις αντεκδίκησης, ενώ η δημοτική αρχή Αρχανών-Αστερουσίων απεύθυνε έκκληση στους πολίτες για αυτοσυγκράτηση.

Ταυτόχρονα όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Κυπριωτάκης μιλώντας στο Flashnews.gr, το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή τον οδηγεί στην εφαρμογή σχεδίου, με το οποίο θα απομακρύνει από τα όρια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων τους αλλοδαπούς οι οποίοι ζουν παράνομα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook