Έντονα προβλήματα προκάλεσαν από το μεσημέρι οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική, ενώ μια κοπέλα τραυματίστηκε μέσα στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά από πτώση δένδρου. Η κοπέλα ήταν στο χώρο του στίβου όταν από τον δυνατό αέρα έπεσε πάνω της το δένδρο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής και οι διασώστες απεγκλώβισαν την κοπέλα, η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Μέχρι και αυτή την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 230 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούν κυρίως κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα και απομάκρυνση πινακίδων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν κυρίως τα νότια προάστια (Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βούλα) και το κέντρο της Αθήνας, ενώ τις τελευταίες ώρες τα προβλήματα εντοπίζονται περισσότερο στον Πειραιά (Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Αμφιάλη), καθώς και στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω. Αντίθετα στα βόρεια προάστια τα περιστατικά ήταν ελάχιστα.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί από τη σφοδρή θαλασσοταραχή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο παραλιακό μέτωπο του Λεωνιδίου και ειδικότερα στον οικισμό Λάκκος, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι η θάλασσα ανέβηκε σημαντικά και πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις με κηπευτικά και δενδρώδεις καλλιέργειες με εσπεριδοειδή.

Επίσης, πλημμύρισαν τα ισόγεια τριών σπιτιών, ενώ από τον έντονο κυματισμό καταστράφηκαν τα προστατευτικά τοιχία που υπήρχαν στο παραλιακό μέτωπο, τα οποία είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές στην κακοκαιρία πριν από περίπου δύο μήνες, που είχε πλήξει την περιοχή κι είχε προκαλέσει ζημιές και στο λιμάνι.

Πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος της Σάμου και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των θυελλωδών νότιων ανέμων.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην περιοχή, πήραν όλες τις προφυλάξεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από τους εσωτερικούς δρόμους με τους λιμενικούς να ρυθμίζουν την ομαλή διέλευσή τους, ενώ στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, όπου τα νερά είναι λιγότερα, ο δρόμος χρησιμοποιείται ως διπλής κατεύθυνσης.

Ο δυνατός αέρας έριξε δέντρο στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Praktiker στο ρεύμα προς Πειραιά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.

Προβλήματα και στο νομό Τρικάλων, όπου τα νερά -εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών- υπερχείλισαν σε αρκετά παρόχθια σημεία του Πηνειού. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη περιοχή των Πελινναίων και ειδικότερα στα παρόχθια αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Νομής.

 

in.gr