Μικρές «ανάσες» δίνει ο Οργανισμός Εστίας και στους Ηρακλειώτες με παροχές όπως ο κοινωνικός τουρισμός, δελτία αγοράς βιβλίων, αλλά και εργατικά εισιτήρια. Και σε αυτή την περίπτωση όμως παρατηρείται μία μείωση ενδιαφέροντος από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση και η ένδεια που υπάρχει στους Ηρακλειώτες δεν τους επιτρέπει να δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού.

Από τις 15 Φεβρουαρίου έχει αρχίσει η υποβολή δικαιολογητικών για τους δικαιούχους εργαζομένους και συνταξιούχους του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαρτίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα προσέλευση των ενδιαφερομένων παρατηρείται μία αισθητή μείωση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος των δικαιούχων.

«Δεν έχει όση κίνηση περιμέναμε κι αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους. Καταρχάς είναι το όριο εισοδήματος που έχει σταματήσει αρκετούς. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα πλέον, η οικονομική κρίση του έχει δείξει τις συνέπειές της στο πορτοφόλι του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιλέξουν τον κοινωνικό τουρισμό. Όπως γνωρίζετε υπάρχει μία μικρή εισφορά στα ξενοδοχεία. Δεν είναι πολλά χρήματα, αλλά ο κόσμος φαίνεται ότι δεν μπορεί ν\’ αντέξει αυτό το έξοδο», αναφέρει η υπεύθυνη του Οργανισμού για το Ηράκλειο, Πόπη Ριζωνάκη, η οποία παράλληλα τονίζει ότι ολοκληρωμένη άποψη θα μπορέσει να έχει στις 23 Μαρτίου που είναι και η τελευταία ημέρα υποβολής των δικαιολογητικών.

Βιβλία

Ωστόσο, μεγάλη κίνηση φαίνεται να έχουν τα δελτία αγοράς βιβλίων που προσφέρει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη διατέθηκαν στο Ηράκλειο 3.500 δελτία αγοράς βιβλίων τα οποία -σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργατικής Εστίας- εξαντλήθηκαν μέσα σε μία βδομάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook