Αυξήσεις-σοκ έως και 60%, αντί για μειώσεις κατά 20%, που διεκδικούσαν νομικά, επέβαλε στους κατοίκους των βορείων προαστίων της Αθήνας το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση του υφυπουργού, Δημήτρη Κουσελά, στο νέο Δήμο Φιλοθέης και Ψυχικού θα ισχύουν σημαντικά υψηλότερες τιμές. Αυτή ήταν και η απάντηση του υπουργείου στις δικαστικές προσφυγές εκατοντάδων πολιτών της περιοχής αυτής, που ζητούσαν και πέτυχαν δικαστική απόφαση του ΣτΕ, για να ισχύσουν γι\’ αυτούς 20% χαμηλότερες αντικειμενικές, απ\’ ό,τι είχε ορίσει τότε η Εφορία.

Παρά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, τις προσφυγές και τις εισαγγελικές παραγγελίες που διατάχθηκαν για να μειωθούν οι τιμές της Εφορίας σε Ψυχικό και Φιλοθέη, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στην αρμόδια ΔΟΥ να συλλέξει \”νεότερα στοιχεία\” από την αγορά, κάνοντας έρευνα «πόρτα-πόρτα», για να αποδείξει πως οι τρέχουσες τιμές για τα ακίνητα της περιοχής είναι πολύ υψηλότερες, και όχι 20% χαμηλότερες, από τις τιμές των ετών 2007 και 2005, τις οποίες δέχτηκε ως ορθές το δικαστήριο.

Επιπλέον, αν και η απόφαση του ΣτΕ αφορούσε μία μόνο ζώνη του Ψυχικού, η υπουργική απόφαση επιβάλλει αυξήσεις και σε όλες τις υπόλοιπες, με το επιχείρημα ότι απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση όλων των περιοχών του Ψυχικού και μη διατάραξη της κλιμάκωσης των τιμών από Ζώνη σε Ζώνη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook