Η Άννα Κοντολαιμάκη-Ηλιάκη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Κόρη του δικηγόρου-Δημοσιογράφου (μέλους Ε.Σ.Η.Ε. Κρήτης και Νήσων και Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Παρατηρητής» στα Χανιά) Ιωάννη Ηλιάκη και της Αργυρώς, το γένος Τρουλάκη.

Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων και στην συνέχεια φοίτησε σε Σχολή Λογιστών.

Από το 1978 ως το 1992 εργάστηκε ως Λογίστρια. Το 1992 διορίστηκε Γραμματέας της Κοινότητας Στερνών. Επίσης διετέλεσε Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής 5ης Εδαφικής Περιφέρειας Χανίων (Ακρωτηρίου) και της Κοινότητας Χωρδακίου. Από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

Στις εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Ακρωτηρίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τα έτη 2003-2004. Από τον 1/2008 έως 12/2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και παράλληλα αρμόδια για θέματα Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Ακρωτηρίου.

Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής Ισότητας Νομού Χανίων, μέλος του Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης και Αποχέτευσης Ακρωτηρίου, εκπρόσωπος του Δήμου Ακρωτηρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου Ακρωτηρίου για την οργάνωση των XIII Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γραματέας Δ.Σ. του Τοπικού Συλλόγου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

Είναι μέλος της Ν.Δ. από το 1991.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Η Κρήτη μας Ενώνει» με επικεφαλής τον Γιάννη Πλακιωτάκη, και έλαβε 1005 σταυρούς προτίμησης.

Είναι παντρεμένη με τον Εμμανουήλ Κοντολαιμάκη, Τοπογράφο, με τον οποίο έχει δυο παιδιά, το Γιώργο, 29 ετών, Γεωπόνο και την Αργυρώ, 24 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολογίας ΤΕΙ Κρήτης.


Ανοικτή επιστολή προς τους Χανιώτες

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Στη πιο δύσκολη στιγμή της χώρας,  μετά την μεταπολίτευση και με μακρά θητεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (από την θέση του Αντιδημαρχου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακρωτηρίου), πήρα την απόφαση να συνδράμω στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,

Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Τα τελευταία 10 χρόνια με τιμάτε με την ψήφο σας.

Σήμερα, στη δύσκολη τούτη ώρα, ζητώ να με τιμήσετε και πάλι, αυτή τη φορά.

Με ξέρετε… Είμαι, επιτρέψτε μου, ένας από εσάς.

Ζω τα ίδια προβλήματα με εσάς.

Περικοπή μισθού, συντάξεων, δίνω τον ίδιο αγώνα στην καθημερινότητά μου, όπως και εσείς.

΄Αλλωστε η πολιτική για μένα δεν είναι δουλειά……

Η πολιτική είναι η αγάπη μου.

Ο τόπος μας είναι η λατρεία μου.

Ζητώ την ψήφο σας, ώστε η φωνή σου, να γίνει δύναμή μου,

Ζητώ την ψήφο σας, ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, όλοι εμείς οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, να έχουν την δική τους φωνή στη ΒΟΥΛΗ.


Επικοινωνήστε μαζί μου, με τους παρακάτω τρόπους: