Φτάνοντας στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και ενώ στον Εργοτέλη θα δώσουν τον τελικό αγώνα για την επιβίωση η οποία πλέον δεν εξαρτάται μόνο από εκείνους, ξεκινάει ο απολογισμός για τα αίτια που οδήγησαν τους κιτρινόμαυρους στο χείλος του γκρεμού. 
Ο επιμερισμός των ευθυνών μπορεί να περιμένει μια βδομάδα ακόμη για να ολοκληρωθεί και τυπικά η…τραγωδία. Αν ο Εργοτέλης τελικά υποβιβαστεί τότε σαφώς θα μπορούμε να μιλάμε για έγκλημα, ένα έγκλημα που ήθελε μεγάλη προσπάθεια για να συντελεστεί. 
Σε ένα πρωτάθλημα που ο ανταγωνισμός ήταν μικρότερος από ποτέ, με ομάδες χαμηλών μπάτζετ και απλήρωτων ποδοσφαιριστών ο Νίκος Καραγεωργίου δεν κατόρθωσε να συγκρότηση ένα σύνολο που όχι μόνο θα στεκόταν αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα αλλά θα τερμάτιζε σε υψηλές θέσεις. 
Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος: η Ευρώπη. Δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο η Ευρώπη από το Νευροκόπι δεν απέχει πολύ. 
Οι λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού κυρίως στον μεταγραφικό τομέα, σε συνάρτηση με την ανικανότητα του Καραγεωργίου να διαχειριστεί ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές οδηγούν το καράβι στα βράχια. 
Η αποτυχημένη αντικατάσταση του Δασκαλάκη, η εγκληματική απομάκρυνση του Ρουμπάκη, όπως και του Ορφανού δημιούργησαν μαύρη τρύπα στο ράστερ. 
Αν την τελευταία αγωνιστική γίνει η ολική ανατροπή όλα τα παραπάνω μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν όμως  ο Εργοτέλης ακολουθήσει τον δύσβατο δρόμο της Β Εθνικής τότε η επόμενη ημέρα θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook