Τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος της Sun, της ταμπλόιντ εφημερίδας του ομίλου Μέρντοκ, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Βρετανία, στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που συνδέεται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, αναφέρει η Scotland Yard σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος της Sun είναι ο 36χρονος Ντάνκαν Λάρκομπ, ανακτορικός συντάκτης της εφημερίδας. Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις δωροδοκίες αστυνομικών και δημόσιων λειτουργών με στόχο την απόκτηση πληροφοριών.

Τα δύο άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ένας πρώην στρατιωτικός ηλικίας 42 ετών και μια 38χρονη γυναίκα. Συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα 26 πρόσωπα, πολλά από τα οποία είναι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Η έρευνα αυτή διεξάγεται παράλληλα με μια άλλη έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την ταμπλόιντ «News of the World», που ανήκε επίσης στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ και έκλεισε εξαιτίας του σκανδάλου τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook