Στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου θα βρίσκονται από την 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Ανάδοχος του έργου είναι και φέτος η εταιρεία «Αγριμάκης Ιωάννης», που θα αναλάβει την προστασία των λουομένων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 148.000 ευρώ και έχει προθεσμία εκτέλεσης από 01-06-2012 έως 30-09-2012. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Τάσο Παπαδουράκη, η σύμβαση έχει σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο και θα υπογραφεί μόλις εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ναυαγοσωστικό έργο αφορά τις παραλίες ολόκληρου του «Καλλικρατικού» Δήμου Ρεθύμνου.

Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθεί πύργος ελέγχου θα είναι συνολικά δεκαπέντε, ενώ στη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται περιπολίες από ναυαγοσώστες με τη συνδρομή τετράτροχων οχημάτων. Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν επτά πύργοι στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνου, τέσσερις στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου και τέσσερις πύργοι στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων.

Το ωράριο των ναυαγοσωστών θα είναι από 10:30 έως 17:30 το απόγευμα, γεγονός που σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου Γιάννη Αγριμάκη, προκαλεί προβληματισμό, καθώς οι παραλίες μένουν «αφύλαχτες» τις απογευματινές ώρες.

 

rethnea.gr