Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), στο οποίο συσπειρώνονται οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το κύμα επιθέσεων με 38 νεκρούς χθες Πέμπτη στο Ιράκ, σε ανακοίνωσή του στον ισλαμιστικό ιστότοπο Honein.

«Ένα μέρος των προσπαθειών των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του Ισλαμικού Κράτους κινητοποιήθηκε για ένα νέο κύμα επιθέσεων και μια ακόμη αιματηρή Πέμπτη κατά των αποστατών και σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις, με στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας και το στρατό», αναφέρει η οργάνωση.

«Η εισβολή είναι η αρχή αυτού που αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες και μια φάση με μπαράζ επιθέσεων που δεν θα σταματήσει πριν ο Θεός διαλέξει ανάμεσα σε εμάς και τους σιίτες», προσθέτει η ανακοίνωση που αναφέρεται στους σιίτες οι οποίοι έχουν την εξουσία στη Βαγδάτη.

Οι επιθέσεις είναι μια απάντηση «στο κύμα των συλλήψεων, στην πολιορκία και την κατάσχεση της γης των σουνιτικών περιοχών» κυρίως στη Βαγδάτη και τα περίχωρά της, εξηγεί.

Σαράντα επιθέσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη, από τις οποίες 14 με παγιδευμένα αυτοκίνητα και 19 με εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 23 πολίτες σκοτώθηκαν, όπως και 10 αστυνομικοί, τρεις ένοπλοι που πολεμούν την Αλ Κάιντα και δύο μέλη του στρατού, ενώ τουλάχιστον 170 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ήταν η πιο αιματηρή ημέρα από τις 20 Μαρτίου, όταν η Αλ Κάιντα είχε πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων με 50 νεκρούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook