Σε 3 εκατ. ευρώ φτάνουν τα ανείσπρακτα έσοδα της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ρεθύμνου, από λογαριασμούς που δεν έχουν εξοφληθεί από τους δημότες, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του ίδιου του Οργανισμού.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για την είσπραξη των οφειλών καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αν τα χρήματα δεν μπουν στα ταμεία της επιχείρησης ύστερα από εξόφληση των απαιτούμενων λογαριασμών των κατοίκων, θα υποχρεωθούν να τα βάλουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι από την τσέπη τους.

Με λίγα λόγια, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι εάν τα 3εκατ. ευρώ δεν εισπραχθούν από τους οφειλέτες, τότε οι υπάλληλοι θα βρεθούν χρεωμένοι με το ποσό σαν ποινή για τη μη είσπραξη χρεών από αμέλεια ή δόλο.
Τη νέα αυτή κατάσταση κοινοποίησε προς τους Ρεθεμνιώτες, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Στέλιος Παπαδάκης, δηλώνοντας στην εφημερίδα \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\”.

«Είναι ανάγκη να καταλάβει πλέον ο κόσμος ότι δεν έχουμε περιθώριο να μην εισπράττουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» λέει κ. Παπαδάκης και συνεχίζει:

Υπάρχει νόμος που αναφέρει ότι θα πληρώνουν οι ίδιοι οι αιρετοί, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι από την τσέπη τους, αν δεν εισπράττουν τα προβλεπόμενα έσοδα. Σαν επιχείρηση δεν μπορούμε πια να κάνουμε τα στραβά μάτια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook