Η δυναμική της κρίσης είναι τέτοια που οι έντεχνες \”διαρροές\” του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγούν στο συμπέρασμα οτι οι όποιες βοήθειες, στρεβλές ή με αντάλλαγμα επαχθείς θυσίες, δόθηκαν από τους δανειστές μας δεν πρόκειται να έχουν συνέχεια. Ότι έδωσαν, έδωσαν και τώρα καλείται η πολιτική τάξη της Ελλάδας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Όποιοι συσχετισμοί δυνάμεων προκύψουν από τις εκλογές θα έχουν τις εξής επιλογές.

Συγκυβέρνηση και πιστή εφαρμογή των Μνημονίων, ακυβερνησία και ξανά εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται, και τέλος απόρριψη του Μνημονίου, χρεωκοπία και επιστροφή στη δραχμή.

Το αν τα Μνημόνια θα μπορούσαν να ήταν ελαφρύτερα, αν είχαμε τόσα χρόνια καταφέρει να εισπράττουμε φόρους ως κράτος και το αν μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας με τις σπατάλες, αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

Εδώ που φτάσαμε όμως πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους όσοι ελπίζουν οτι θέλουν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Και μια λύση \”μη χείρον βέλτιστον\” θα είναι η αγαστή συνεργασία κομμάτων προς τον ένα ή τον άλλο δρόμο.

Άν νομίζουν κάποια κόμματα οτι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή και την απαλλαγή από την Τροϊκα, ας το υποβάλλουν αρκεί αυτό το σχέδιο να μη μας οδηγήσει στο βιοτικό επίπεδο της Μποτσουάνα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Άν πάλι θελήσουν και φιλοτιμηθούν κάποιοι και συνεργαστούν για να φέρουν εις πέρας το Μνημόνιο σκεφτόμενοι οτι αργά ή γρήγορα και με πειστικές απαντήσεις θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη και θα την κρατήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τούτο ας πράξουν. Φαιδρότητες του στιλ, \”αυτοδυναμία ή τίποτα\” ή \”μετά από εμένα το χάος\” καλό θα είναι να εκλείψουν για κάμποσο καιρό μέχρι να πέσουν όσοι νοιάζονται για τη χώρα με τα μούτρα στη δουλειά και να σκεφτούν πως θα ξεμπερδέψουμε το συντομότερο δυνατόν από την Τρόϊκα με σωστές διαπραγματεύσεις και λύσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερον οτι για αρκετό χρονικό διάστημα θα πρέπει να παύσουν οι κομματικές λασπολογίες, το \”μπαλάκι\” των ευθυνών και οι συναφείς γελοιότητες που κοσμούσαν το πολιτικό σύστημα στο παρελθόν.

Τώρα, προέχουν η σκληρή δουλειά, η πολλή σκέψη και η πατριωτική επιθυμία του να δούμε την Ελλάδα αξιοπρεπή, ήρεμη και με άλλη νοοτροπία περί διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Για αυτό, όσοι πιστοί προσέλθετε. Όσοι άπιστοι απομακρυνθείτε κι αφήστε τους σωστούς να δουλέψουν. Μετά που θα ηρεμήσει η χώρα και η λαίλαπα θα έχει περάσει, μπορείτε αν θέλετε να ξαναβγάλετε τα μαχαίρια από τα θηκάρια και να συνεχίσετε το αλληλοσφάξιμο. Μέχρι τότε όμως, ειρήνη υμίν και δουλειά, πολλή δουλειά.

Μανόλης Μπουχαλάκης
Εκπαιδευτικός – Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook