Άρθρο για την Ελλάδα και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο της φετινής «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας» του Αμβούργου (2-14 Μαϊου), στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, διαλέξεις και εκθέσεις με θέμα την Ευρώπη του σήμερα και του αύριο. Στο ίδιο φυλλάδιο γράφουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Με τίτλο «Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση» γίνεται αναφορά σε Έλληνες με υψηλή εξειδίκευση οι οποίοι αναζητούν εργασία στην Γερμανία, αλλά και στους παραδοσιακούς δεσμούς της περιοχής του Αμβούργου με την Ελλάδα. Φιλοξενούνται ακόμη δηλώσεις της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Αμβούργο Αικατερίνης Δημάκη, η οποία εξηγεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και κάνει λόγο για κρίση η οποία μπορεί να αποτελεί ευκαιρία. «Αγωνιζόμαστε ενάντια στην διαφθορά και την ευνοιοκρατία, ενάντια στα οικονομικά εγκλήματα και την φοροδιαφυγή, ενάντια στα λάθη που διαπράξαμε κατά το παρελθόν.

Παρ΄όλη την κριτική όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι μια μειοψηφία της τάξης ίσως του 10% των πολιτικών, των δημοσίων υπαλλήλων και των τραπεζιτών ευθύνονται για την κρίση», επισημαίνει η κ. Δημάκη και τονίζει ότι «οι Έλληνες χρειάζονται προοπτική, θέλουν να δουν φως στο τούνελ», ενώ αναφέρεται σε «ελπιδοφόρα μηνύματα» , όπως την μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τους επενδυτές, το \”one stop shop\” για την ίδρυση εταιρείας και την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας.

Η ελληνίδα διπλωμάτης καλεί, καταλήγοντας, τους Γερμανούς να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «στα νησιά θα συνεχίσουν να τους υποδέχονται με την ίδια φιλόξενη διάθεση όπως και κατά τις προηγούμενες δεκαετίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook