Στη σύλληψη 5 ατόμων ηλικίας από 18 μέχρι 43 ετών, προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές Ηρακλείου, με τις κατηγορίες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων, Αντίσταση, Παραχάραξη.

Οι Αστυνομικές Αρχές ύστερα από πληροφορίες ότι ο 20χρονος κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες προμηθεύοντας χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
Κατόπιν ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης όπου Αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν απογευματινές ώρες της Τετάρτης τον 20χρονο να εξέρχεται από αυτήν και να συναντά σε παρακείμενο δρόμο τους 41 & 43 συλληφθέντες οι οποίοι μετά την αποχώρηση του ακινητοποιήθηκαν και σε σωματική έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 43χρονου:

μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περιτυλιγμένη σε χαρτί μ.β. (4,1) gr ,
μία ποσότητα κοκαΐνης περιτυλιγμένη σε νάιλον μ.β. (0,1) gr. ,

τις οποίες κατείχε από κοινού με τον 41χρονο συλληφθέντα.

Επίσης ο 20χρονος κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εξήλθε εκ νέου από την οικία του και σε κοντινή απόσταση από αυτήν ήρθε σε επαφή με 19χρονο ημεδαπό συλληφθέντα , προμηθεύοντας τον με ναρκωτικά. Κατόπιν επέστρεψε στην οικία του, ενώ 19χρονος επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, στην οποία τον ανέμενε 18χρονος ημεδαπός και αποχώρησαν. Σε ικανή απόσταση ακινητοποιήθηκαν και σε σωματική έρευνα που έγινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε στη κατοχή του 19χρονου, μία (1) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περιτυλιγμένη σε χαρτί μ.β. (4,8) gr. την οποία κατείχε από κοινού με τον 18χρονο.

Περί την 19:20’ της Τετάρτης, 20χρονος εξήλθε από την οικία του, επιβιβάστηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του και σε ικανή απόσταση ακινητοποιήθηκε από τους Αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν Ηρακλείου. Κατά την στιγμή της ακινητοποίησης προέβαλλε σθεναρή αντίσταση.

Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε  ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε: μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ένα μαύρο πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων πέντε ευρώ (505) ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών ,
ένα χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας,
κομμάτια από χαρτί κόλλας φωτοτυπικού τύπου Α4 , όμοια με αυτά που είχαν κατασχεθεί ως μέσα συσκευασίας των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Σε έρευνα που έγινε σε χώρους περιμετρικά της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μία  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περιτυλιγμένη σε νάιλον μ.β. (165) gr.,
δύο  ποσότητες κοκαΐνης περιτυλιγμένες σε νάιλον μ.β. (20,5) και (11,5) gr., αντίστοιχα και
μία  εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας PROSCALE με δυνατότητα ζύγισης από (0,1) έως (111) gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook