Ελέγχους σε φορείς του Δημοσίου που συστηματικά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα διενεργούν κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών.

 Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου τα οποία θα ελέγξουν τους ασυνεπείς δημόσιους φορείς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ακολουθούνται οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την τήρηση του Προϋπολογισμού και την έγκαιρη εξόφληση οφειλών.

Έλεγχοι θα διενεργηθούν στους Δήμους Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Βριλησσίων, Πειραιά, Ζωγράφου, Μεταμόρφωσης, Πετρούπολης, Καισαριανής, Παπάγου-Χολαργού και Κηφισιάς.

Ακόμη, θα ελεγχθούν τα νοσοκομεία Αττικό, Θριάσιο, Άγιος Παντελεήμων Νικαίας, Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας και το Μεταξά. Τέλος, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ.

Οι έρευνες θα εστιάσουν στο εάν έχει ορισθεί προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, εάν τηρείται πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων και εάν έχουν δικαιολογηθεί οι λόγοι που οι συγκεκριμένοι φορείς δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις.

 

in.gr