Απομακρύνεται δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές το ενδεχόμενο διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, με τα δύο μεγάλα κόμματα να διαφωνούν σε βασικά σημεία και όρους.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά στην εκπομπή \”Κοινωνία Ώρα Mega\” έχει κάνει πρόταση εδώ και 2 εβδομάδες για τη διεξαγωγή δύο debate μεταξύ των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άλλα δύο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

\”Δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση\” σχολίασε, αφήνοντας υπόνοιες ότι ίσως ο Αντώνης Σαμαράς να φοβάται μια απευθείας αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επισήμανε ακόμα ότι εάν συμφωνηθεί η διεξαγωγή debate θα πρέπει να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος με το αυστηρό πλαίσιο ερωταπαντήσεων-μονολόγων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για απευθείας αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στα πρότυπα των debate στο εξωτερικό.

Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, επίσης προσκεκλημένος στο πάνελ της εκπομπής, πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας αστείες τις όποιες υπόνοιες για \”φοβία\” του Αντώνη Σαμαρά να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι είναι… άδικο για τον κ. Βενιζέλο ένα τέτοιο debate, καθώς \”ο ένας ξέρει από οικονομικά και ο άλλος όχι\”.

Ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά εξήγησε στη συνέχεια ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα debate που θα καταλήξει να έχει 11 πολιτικούς αρχηγούς με αποτέλεσμα να μιλήσει ο καθένας 3-4 τετράλεπτα μέσα σε ένα τρίωρο εκπομπής.

\”Αναζητούμε μια λύση μήπως μπορέσει να γίνει 1+1\” δηλαδή ένα μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, υποστήριξε.

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι η ΝΔ προβληματίζεται για το ποιοι κανόνες πρέπει να μπουν όπως και για την εικόνα που θα δώσει το debate των δύο αρχηγών, καθώς \”δε θέλουμε να φανεί ότι οι δύο που συγκυβέρνησαν μιλάνε και οι άλλοι αποκλείονται\”.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει ζητήσει τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που συγκυβέρνησαν, επιχειρώντας ενδεχομένως να ξαναβάλει μεταξύ άλλων το ΛΑΟΣ, που εμφανίζει χαμηλά ποσοστά, στην αυριανή συζήτηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό και να ενισχύσει το προφίλ του κόμματός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του έχει ζητήσει οργανωμένο διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθαρίζοντας ότι ένας \”επιλεκτικός\” μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου δεν ωφελεί σε τίποτα αφού πρόκειται για \”δυο υποστηρικτές του Μνημονίου\”. \”Αλήθεια γιατί φοβάται την διαφορετική άποψη ο κ. Βενιζέλος και γιατί σιωπά ο κ. Σαμαράς;\” σχολίασε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook