Περίπου 1.200 στρατιώτες του Νοτίου Σουδάν έχουν σκοτωθεί στις μάχες για τον έλεγχο της διαφιλονικούμενης πετρελαϊκής ζώνης του Χέγκλιγκ, δήλωσε ο διοικητής του σουδανικού στρατού Καμάλ Μαρούφ, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων στις τάξεις των δικών του στρατευμάτων.

«Οι νεκροί είναι περίπου 1.200 στις τάξεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος του Σουδάν (SPLM), των πρώην ανταρτών του Νότου, που βρίσκονται στη εξουσία στο Νότιο Σουδάν μετά την απόσχισή του, τον Ιούλιο του 2011» είπε ο Μαρούφ. Χθες, το Χαρτούμ έκανε λόγο για 400 νεκρούς στρατιώτες του Νοτίου Σουδάν.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει γίνει δυνατό να επαληθευτούν, καθώς οι περιορισμοί που έχει επιβάλει το Χαρτούμ δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να μεταβούν στο Χέγκλιγκ στη διάρκεια των μαχών.

Παράλληλα, σουδανικά πολεμικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση κατά της πόλης Μπεντιού, πρωτεύουσας του πετρελαϊκού Κρατιδίου της Ενότητας, στο Νότιο Σουδάν.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή, ενώ πολλές βόμβες εξερράγησαν κοντά σε στρατηγικής σημασίας γέφυρα και σε αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα παιδί και να τραυματιστούν τρεις πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook