Τη Κυριακή 6 Μαΐου 2012 έχουν οριστεί οι εκλογές. Πρόκειται για την Γ’ περίοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα είναι η 14 φορά που ο Ελληνικός λαός θα έχει το δικαίωμα να εκλέξει τους εκπροσώπους του, μετά την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών!

Οι εκλογές αποτελούν το δημοκρατικότερο μέσο αντιπροσώπευσης και σύστασης αντιπροσωπευτικών σωμάτων σε κάθε είδους βαθμίδα κοινωνικής ομαδοποίησης. Οι εκλογές χαρακτηρίζονται ως η απόλυτη έννοια της Δημοκρατίας.

Είναι η μέρα που όλοι έχουν φωνή και αυτή η φωνή μπορεί να ακουστεί.

Δυστυχώς, έχει επικρατήσει -στην Ελλάδα- όταν αναφερόμαστε στις εκλογές να σκεφτόμαστε ποια από τα 2 κόμματα θα εκλεγεί και ποια από τα υπόλοιπα 2 -και πρόσφατα 3- κόμματα θα μπουν στην Ελληνική Βουλή.

Η πραγματικότητα, δεν είναι αυτή. Σε καμία εκλογή αναμέτρηση, στην Ελλάδα, δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής, μόνο 4 ή 5 κόμματα! Η επιλογή, που έχει ο ψηφοφόρος είναι πραγματικά μεγάλη.

Εκείνη την ημέρα δίνεται στον ψηφοφόρο το δικαίωμα, όχι μόνο να εκλέξει τον αντιπρόσωπό του. Αλλά του δίνεται το δικαίωμα να γυρίσει την πλάτη του στα ‘μεγάλα’ κόμματα. Τα οποία έδωσαν τις εξετάσεις τους στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής 36 κόμματα.

Την τελευταία 10ετία έχει επικρατήσει η άποψη, κυρίως στην νέα γενιά ψηφοφόρων, πως η επιλογή που έχει είναι ή να πάει στις εκλογές και να ψηφήσει ΠΑ.ΣΟ.Κ. / Ν.Δ. ή να γυρίσει την πλάτη της στις κάλπες. Όποια από τις δύο επιλογές και αν πάρουμε θα δούμε ότι καμία δεν είναι απόλυτα σωστή, προς όφελος του λαού και αν το σκεφτούμε λίγο, θα διαπιστώσουμε ότι οι επιλογές δεν είναι μόνο αυτές. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτον, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως οι ψηφοφόροι έχουν 36 επιλογές!

Δεύτερον, γυρίζοντας την πλάτη στις εκλογές, οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα κόμματα που κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά. Οι χαμένοι είναι ο Ελληνικός λαός, αφού με αυτή την κίνηση δίνεται το δικαίωμα να μη διαμορφωθεί πολυκομματική βουλή, δηλαδή πολυκομματική γνώμη/ διαφορετικότητα.

Τρίτον, οι αποφάσεις που παίρνονται στην Ελληνική Βουλή, πραγματοποιούνται με απίστευτη ευκολία για τους Υπουργούς και για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, όταν τη Βουλή την απαρτίζουν λίγα κόμματα με τεράστια ποσοστιαία διαφορά από τα δύο πρώτα.

Τέταρτον, υπάρχουν πολλές επιλογές για τους ψηφοφόρους που ιδεολογικά ανήκουν στην Αριστερά, στη Κέντρο-Αριστερά, στη Δεξιά, στη Κέντρο-Δεξιά, στην Άκρο-Αριστερά, στην Άκρο-Δεξιά, οικολόγοι και φιλόζωοι.

Έως τώρα, μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων επέλεγε το κόμμα που θα ψήφιζε με βάση ποιο θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια θέση εργασίας. Το μέγιστο αξίωμα αξιοπρέπειας, μετά την ελευθερία, είναι η εργασία, διότι το άτομο έχει το δικαίωμα να σταθεί στα πόδια του και να ορίσει την ζωή του κατά βούληση. Αυτό, λοιπόν, το δικαίωμα, πάρθηκε από τα άτομα εξουσίας και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο εξασφάλισης ψήφου. Την ευθύνη, δεν την έχουν αυτοί, οι ψηφοφόροι, που έδωσαν την ψήφο τους με αυτό το κριτήριο. Αλλά αυτοί που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο κριτήριο εις βάρος της Ελλάδας.

Από το 1974 έως σήμερα, έχουν γίνει πολλά πολιτικά σκάνδαλα, που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος της Χώρας μας και οι μόνοι που ‘πλήρωσαν’ ήταν ο Ελληνικός λαός. Άλλοτε πλήρωσαν μέσω των επιπρόσθετων φόρων, άλλοτε ‘ξεφτιλίζοντας’ την Ελλάδα, χώρες του εξωτερικού και άλλοτε σε συνδυασμό αυτών.

Τη Κυριακή 6 Μαΐου 2012, θα κριθεί όχι ποιο κόμμα θα κυβερνήσει τη Χώρα μας. Όχι ποιο κόμμα θα περάσει πιο εύκολα – στην Ελλάδα- τα μέτρα λιτότητας που ορίζει η ΤΡΟΙΚΑ.

Στις 6 Μαΐου, θα κριθεί η άποψη του Ελληνικού Λαού!

Όλοι, εμείς, οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι η 6η Μαΐου, δεν είναι απλά μια ημέρα εκλογών. Αλλά μια ημερομηνία, ορόσημο για τη Σύγχρονη Ιστορία. Είναι η στιγμή που θα αποκαλυφθεί ποια είναι η Ελλάδα.

Είναι μια Χώρα που επιλέγει να την κυβερνήσουν αυτοί που την έριξαν στα βράχια; Επιλέγει να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Επιλέγει να κατεβάσει το κεφάλι της; Επιλέγει να χαρακτηριστεί ως οι απόλυτοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και των Ηρώων του 1945;

Όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, θα είναι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό. Θα δώσει την απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα ποιο πάνω.

Το αποτέλεσμα, θα ορίσει την έννοια του Σύγχρονου Έλληνα.

Με ποιο τρόπο σκέφτεται και ενεργεί!!

Δέσποινα Βογιατζάκη
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook