Το σπίτι όπου χρησιμοποιήθηκε ως γιάφκα της νεοναζιστικής συμμορίας που κατηγορείται για μια σειρά δολοφονιών πρόκειται να κατεδαφιστεί, μετά από απόφαση των γερμανικών αρχών για να μην μετατραπεί σε βωμό των ακροδεξιών εξτρεμιστών.

Το κτίριο που βρίσκεται στην πόλη Τσβικάου, θα κατεδαφιστεί με έξοδα της πόλης για να απαλειφθεί η κηλίδα που αμαύρωσε τη συνοικία, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας.

Τα μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται για εννιά φόνους τούρκων καταστηματαρχών, ενός έλληνα και μιας αστυνομικίνας από το 2000 που παρέμεναν ανεξιχνίαστες υποθέσεις και η αστυνομία φέρεται ότι αγνοούσε την ύπαρξη της ομάδας NSU.

Οι νεοναζί στη Γερμανία εκτιμάται ότι είναι αρκετές χιλιάδες. Τα \”προσκυνήματα\” των ακροδεξιών που συνδέονται συνήθως με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον τάφο του Ρούντολφ Ες προκαλούν δυσφορία στις γερμανικές αρχές. Αξιωματούχοι στην πόλη Τσβίκαου εξήγησαν ότι δεν θέλουν η τελευταία κατοικία της νεοναζιστικής συμμορίας να μετατραπεί σε \”βωμό\” για την ακροδεξιά.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook