Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μουσικές συναυλίες που έδωσαν σε ολόκληρη την Κρήτη τα «Μουσικά Σύνολα» της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε δωρεάν τις μουσικές συναυλίες των «Μουσικών Συνόλων» υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Φουρναράκη και σολίστ την Λένα Χατζηγεωργίου.

Τα «Μουσικά Σύνολα» που αποτελούνται από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Παιδική-Νεανική Μικτή Χορωδία, στηρίζουν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Απόστολος Βουλγαράκης, Μαρία Λιονή, και Νίκος Καστρινάκης.

Στις συναυλίες που δόθηκαν κατά σειρά σε Χανιά, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο, το κοινό απόλαυσε μουσικά αποσπάσματα από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του  παγκόσμιου και Ελληνικού κινηματογράφου, με ταυτόχρονη προβολή εικόνας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηρακλείου Γιώργος Πιτσούλης επεσήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση της Τέχνης και της μουσικής Παιδείας. Ο πολιτισμός πρόσθεσε αποτελεί παραγωγική δύναμη του τόπου,  τονίζοντας ότι «με την προσπάθεια αυτή που καταβάλλει η Περιφέρεια Κρήτης δίνεται ένα πρόσθετο κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν ενεργά κάνοντας δωρεάν μαθήματα μουσικής και χορωδίας, εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας». Δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει συγχαρητήρια στους υπεύθυνους των «Μουσικών Συνόλων» που κατάφεραν με εντυπωσιακό τρόπο να συνδυάσουν ήχο και εικόνα στις συναυλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook