Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012 και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2013 εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires.

Εκτιμά ταυτόχρονα ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να γίνουν προσαρμογές για την επιτυχία του προγράμματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

\”Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος, μπορεί να εξεταστούν προσαρμογές στο μέλλον\”, δηλώνει ο υπουργός στο Dow Jones Newswires.

\”Προφανώς, εάν η πορεία προσαρμογής ήταν λιγότερο απότομη, ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη θα ήταν μικρότερος, και μια ελαφρώς πιο μακρά πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής θα μπορούσε να είχε μικρότερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη\”, προσθέτει. \”Ωστόσο αυτό θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από αυτή που είναι διαθέσιμη\”.

Στα σχόλια του ο κ. Σαχινίδης επιβεβαιώνει τις επίσημες προβλέψεις της τρόικας για συρρίκνωση 4,7% του ΑΕΠ αυτό το έτος, προσθέτοντας ότι η \”ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο μισό του 2013\”.

Δηλώνει επίσης την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους αυτό το έτος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook