Τρία χρόνια πριν κέρδισε… την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θα λάμβανε 85.564 ευρώ στο εξάμηνο φροντίζοντας το σχεδόν έρημο νησί, Hamilton, στο σύμπλεγμα Great Barrier Reef στην Αυστραλία. Ο 37χρονος Ben Southall, από το Χαμφσάιρ αναδείχθηκε νικητής μέσα από 35.000 υποψηφίους για την ονειρική θέση και έγινε αντικείμενο φθόνου για τους υπόλοιπους που έχασαν.

\"\"

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο BBC «μόλις είδα την αγγελία σκέφτηκα ότι το να εργάζομαι σ’ ένα ερημικό νησί θα ήταν σαν να είμαι ναυαγός όπως ο Tom Hanks». Αν και η δουλειά του ακουγόταν ότι θα ήταν φανταστική – είχε γραφεί ότι θα διέμενε σε πεντάστερα θέρετρα, θα κάνει τζετ σκι και καταδύσεις – ο ίδιος το βρήκε εξαντλητικό λόγω των πολλών ωρών και των σκληρών συνθηκών εργασίας. Η αγάπη του για περιπέτεια τον ώθησε ώστε να επισκεφθεί το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Μάλιστα, έφτιαξε για χάρη του National Geographic ένα ντοκιμαντέρ από έξι μέρη, όπου ακολούθησε την ίδια πορεία με τον θαλασσοπόρο James Cook, πριν από 240 χρόνια. Αποκαλώντας την ως την καλύτερη εκστρατεία στον κόσμο, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και για τέσσερις μήνες έκανε καγιάκ, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα διανύοντας 1.600 χλμ. περιμετρικά του Great Barrier Reef. Έλαβε μέρος και στο παιδικό αυστραλιανό πρόγραμμα «Totally Wild».

\"\"

«Έπρεπε να το λένε ‘η πιο πολυάσχολη δουλειά στον κόσμο’» αστειεύεται σήμερα ο 37χρονος. Αλλά και επικίνδυνη, καθώς λίγο καιρό μετά που ανέλαβε καθήκοντα τον τσίμπησε μία δηλητηριώδης τσούχτρα που παρ’ ολίγο να του στοιχίσει τη ζωή περνώντας ένα ‘τρελό 24ωρο’, όπως το αποκάλεσε ο ίδιος.
Και παρά τις ομορφιές που είδε στο νησί, είχε να αντιμετωπίσει απειλές από τους καρχαρίες, δηλητηριώδη ψάρια αλλά και τις τσούχτρες που του άφησαν ενθύμιο…

Όπως περιέγραψε ανανεώνοντας το blog, μέρος των υποχρεώσεων του, διασκέδαζε με φίλους του μετά τα Χριστούγεννα κι έκανε μάθημα τζετ σκι. Ενώ ανέβαινε στο τζετ σκι ένιωσε ένα τσίμπημα στο χέρι του κι αν κι εκείνη την ώρα δεν έδωσε σημασία, αργότερα άρχισε να καίει και να ιδρώνει, είχε πονοκέφαλο κι αισθανόταν πολύ άρρωστος νιώθοντας έντονο πόνο στη μέση κι ένα σφίξιμο στο στήθος αλλά και υπερβολικά υψηλή πίεση.

\"\"

Το περιστατικό ωστόσο δεν τον αποθάρρυνε, αντιθέτως διέπρεψε με αποτέλεσμα να του αποδοθεί ο τίτλος του πρεσβευτή του τουρισμού κι έτσι δεν θα προωθεί μόνο το νησί αλλά ολόκληρη την περιοχή του Κουίνσλαντ. Συνεχίζει να γράφει στο blog αλλά πλέον κάνει και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ.

Πριν αναλάβει τη θέση, είχε σχέση με την Breanna Watkins, αλλά λόγω συνθηκών το ζευγάρι χώρισε. Πριν από 18 μήνες, σε μία εκδήλωση γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, Sophee McPhee και σκοπεύει να την παντρευτεί τον Νοέμβριο στο νησί Hamilton. Τώρα, μόλις ολοκληρώσει την αποστολή του στην Αυστραλία σκοπεύει να αρχίσει την περιήγηση στην Ασία.

\"\"

«Η δουλειά αυτή μου πρόσφερε περιπέτειες και με βοήθησε να συνεχίσω να εξερευνώ, να γράφω γι’ αυτό αλά έμαθα και νέα πράγματα όπως να μαγνητοσκοπώ, να γράφω, να παρουσιάζω, να απευθύνομαι δημοσίως και να εργάζομαι στην τηλεόραση». Είναι ο πρώτος που παραδέχθηκε ότι αν δεν ήταν αυτός ο διαγωνισμός, η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική!

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook