Διέψευσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ότι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Βασίλης Χήτος, έχει έμμισθη σχέση με την ΕΥΠ και πως τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ από μυστικά κονδύλια.

Το δημοσίευμα διέψευσε και ο ίδιος ο Βασ.Χήτος, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 δήλωσε πως η απόδειξη που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι πλαστή και πως χτυπούν τον ίδιο επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Πάνο Καμμένο.

«Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του 'Ελεύθερου Τύπου', με τίτλο 'Έμμισθος της ΕΥΠ, υποψήφιος Βουλευτής' και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας και επισημαίνεται:

«Εντός της ημέρας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις. Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα, πριν από τη δημοσίευσή του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται ως αστυνομικός συντάκτης και κατεβαίνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο νομό Ιωαννίνων, έλαβε από την ΕΥΠ το ποσό των 30.000 για «προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011».

Η εφημερίδα δημοσιεύει απόδειξη που φέρει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και του δημοσιογράφου.

Μετά τη διάψευση της ΕΥΠ η εφημερίδα εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει: «Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.»

 

in.gr