Με αφορμή την εκ νέου διεξαγωγή – τρίτη στη σειρά – του διαγωνισμού για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη, αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τ.Α. Ν. Χανίων, για την πραγματοποίηση νέας στάσης εργασίας από τις 8.00-11.00, «προκειμένου να αποτραπεί – ακυρωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός», ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με γραπτή δήλωσή του, απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προς τους εργαζομένους να μην παρεμποδίσουν την προγραμματισμένη για αύριο διαδικασία.

«Καλώ τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει για το Δήμο Χανίων μια νέα καθυστέρηση ανάδειξης εργολάβου καθαριότητας, δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Τυχόν νέα ακύρωση του διαγωνισμού, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της πόλης και του Δήμου μας και μάλιστα εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου που διανύει ο τόπος. Ας πρυτανεύσει από πλευράς συνδικαλιστών εργαζομένων η κοινή λογική και το κοινωνικό συμφέρον, προς όφελος του Δήμου μας, των κατοίκων και επισκεπτών μας.

Πρέπει ωστόσο να καταστεί σαφές ότι σε μια περίοδο όπου υπάρχει γενική αναστολή προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα και το υπάρχων προσωπικό καθαριότητας του Δήμου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας εξωτερικών χώρων και σάρωσης οδών, η ανάθεση του έργου αυτού σε ιδιώτη, αποτελεί τη μόνη λύση για να παραμείνουν όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, καθαρές.

Είναι ωστόσο απορίας άξιον γιατί οι συνδικαλιστές της Αυτοδιοίκησης επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης (παρεμπόδιση του διαγωνισμού καθαριότητας), τη δεδομένη στιγμή – εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για τον τόπο – και την παρούσα Δημοτική Αρχή όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολουθούνταν οι ίδιες διαδικασίες σε όλους τους πρώην Δήμους (Χανίων, Ακρωτηρίου, Ν. Κυδωνίας, Ελ. Βενιζέλου, κ.α.), δίχως προβλήματα ή αντιδράσεις, για την άσκηση του έργου της σάρωσης των οδών…

Το μεικτό σύστημα (αποκομιδή από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και ΔΕΔΙΣΑ και σάρωση εξωτερικών χώρων από ιδιώτη και καθαριότητα κλειστών χώρων) δεν το καθιέρωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντίθετα αυτό παρέλαβε αφού το εφήρμοζαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές χωρίς καμία αντίδραση των συνδικαλιστών εργαζομένων».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook