Η Ινδονησία αναστέλλει από σήμερα ένα μέρος των εισαγωγών αμερικανικού βοείου κρέατος, λόγω του κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. \”Αποφασίσαμε να διακόψουμε την εισαγωγή βοείου κρέατος με κόκαλο και εντοσθίων από τις ΗΠΑ, αλλά οι εισαγωγές κρέατος χωρίς κόκαλο συνεχίζονται\”, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Ρουσάμ Χεριαουάν.

\”Η αναστολή αρχίζει σήμερα και δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει\”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι άλλες παραδόσεις είναι σε εξέλιξη.

Το αμερικανικό κρέας αντιπροσωπεύει μικρό μέρος των εισαγωγών κρέατος στην Ινδονησία, σε σχέση με τις εισαγωγές από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Τα εντόσθια βοοειδών χρησιμοποιούνται ευρέως στην ινδονησιακή κουζίνα, ωστόσο κι εκεί ακόμη μικρές ποσότητες εισάγονται από τις ΗΠΑ. Το 2011 οι ΗΠΑ εξήγαγαν 18.000 τόνους βοείου κρέατος και διαφόρων κομματιών κρέατος στην Ινδονησία αντί σχεδόν 28,2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδία εξαγωγών κρέατος, ποσοστό μικρότερο του ενός τρίτου των ινδονησιακών εισαγωγών.

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για θέματα Εμπορίου Ρον Κιρκ κάλεσε τη Τζακάρτα να άρει τη μερική απαγόρευση, δηλώνοντας σήμερα ότι δεν υπάρχει \”καμιά απόδειξη\” μόλυνσης.

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι το κρούσμα της νόσου των τρελλών αγελάδων εντοπίστηκε σε γαλακτοφόρα αγελάδα της κεντρικής Καλιφόρνιας διευκρινίζοντας ότι το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook