Οι πορτογαλικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν συγκεντρώσει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, της μικρής Βρετανίδας που εξαφανίσθηκε το 2007 στη νότια Πορτογαλία, δήλωσε υπεύθυνος της δικαστικής αστυνομίας.

"Δεν υπάρχουν προς το παρόν νέα στοιχεία που να επιτρέπουν να ανοίξει ξανά η έρευνα" για την εξαφάνιση της μικρής Μάντι, δήλωσε ο Πέντρο ντο Κάρμο, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας.

Μια ομάδα πορτογάλων ερευνητών συνεχίζει "να επανεξετάζει τα στοιχεία της έρευνας" σε συνεργασία με βρετανούς αστυνομικούς, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το γεγονός ότι επανεξετάζεται μια υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο, είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

"Δεν έχουμε δεχθεί κανένα επίσημο αίτημα για να ανοίξει ξανά η έρευνα", δήλωσε εξάλλου ο πορτογάλος αξιωματούχος.

Εχθές, η Σκότλαντ Γιαρντ ζήτησε από τις πορτογαλικές αρχές να ανοίξουν και πάλι την έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν τον Μάιο του 2007 , αφού προχώρησε σε επανεξέταση των στοιχείων της υπόθεσης.

"Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι πιθανόν να είναι ζωντανή", είχε δηλώσει ο επιθεωρητής Αντι Ρέντγουντ στους δημοσιογράφους. προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία έχει εντοπίσει νέα πεδία έρευνας.