Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε

Δεν αρκούν πια τα συνθήματα και τα παχιά λόγια. Δεν ανεχόμαστε τα θορυβώδη και άκριτα «χειροκροτήματα» και τις ανεξήγητες «κωλοτούμπες». Θυμώνουμε και φοβόμαστε τις κούφιες υποσχέσεις και τις κακόγουστες ωραιοποιήσεις της μόνιμα άθλιας πραγματικότητας. Έφτασε η ώρα των δεσμεύσεων. Η ιστορία έχει αποδείξει πως δεν αρκούν οι συλλογικές προγραμματικές δηλώσεις. Απαιτούνται και οι προσωπικές δεσμεύσεις! Και εγγυήσεις!

Δεσμεύομαι! Να παλέψω, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, να παραμείνουμε «ζωντανοί» μέσα στην Ευρώπη. Να συναντήσουμε τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, τους άλλους λαούς, για μια ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να «χτυπηθούμε» με τους εκπροσώπους της άγριας λιτότητας.  Θα είμαι απέναντι σε οποιεσδήποτε προτάσεις μέτρων που πλήττουν, άμεσα ή έμμεσα, τα χαμηλά εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στη διαπραγμάτευση, από οποιοδήποτε μετερίζι. Και δε θα κρυφτώ πίσω από κανέναν. Δεν θα περιμένω να χειροκροτήσω ή να αποδοκιμάσω. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας.

Δεσμεύομαι! Να δώσω αληθινό περιεχόμενο σε όλες τις προτάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν θα ενδώσω στους λαϊκισμούς που αποθαρρύνουν ή θάβουν κάθε επενδυτική πρόταση. Δεσμεύομαι να στηρίξω επενδύσεις που θ’ αφήσουν την προστιθέμενη αξία στο νησί μας.

Θα στηρίξω όλες τις παραγωγικές τάξεις. Στην αναδιαπραγμάτευση των σχέσεών τους με τις τράπεζες. Στον έλεγχο και τη συγκράτηση του κόστους. Ξέρω πώς γίνεται. Το έχω ξανακάνει. Έχω προτάσεις. Αξιόπιστες και εγγυημένες.

Με γνώση και ευθύνη θα αγωνιστώ για το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στην τιμή που πουλάει ο παραγωγός και στην τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής. 

Δεσμεύομαι! Για νέο και σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο στο Ηράκλειο. Ο κάθετος άξονας Ηρακλείου – Μοιρών – Τυμπακίου να μη μείνει στο επίπεδο της μακέτας ή των κατολισθήσεων, πριν παραδοθεί στην κοινή χρήση.

Ν’ ανοίξει τις πόρτες και τις αίθουσες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Το δεύτερο μεγάλο μουσείο της Ελλάδας. Ν’ αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς χώρους. Η εικόνα της Κνωσού μας εκθέτει. Να τους ανοίξουμε ουσιαστικά στο λαό και στους επισκέπτες μας. Για να ξανάρθουν στο νησί μας. Και να φέρουν κι άλλους.  

Δεσμεύομαι! Να στηρίξω όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Μαζί με χιλιάδες άλλους επιστήμονες. Μ’ έναν παραπάνω φιλόδοξο στόχο. Δεσμεύομαι ειδικά για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας. Κάποιοι σπουδαίοι συμπολίτες μας ίδρυσαν το ΙΤΕ. Σήμερα κατέχει κορυφαία θέση στα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης. Δυο χιλιάδες νέοι επιστήμονες δουλεύουν στην έρευνα. Χιλιάδες άλλοι επιστήμονες επισκέπτονται το νησί, για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των ερευνητικών μας κέντρων.

Δεσμεύομαι! Για την ανοικοδόμηση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους. Δε θα στηριχθώ σε καμιά «πελατεία». Δεν έχω «κολλητούς» και «κουμπάρους». Δε θα συμμετάσχω στη μαζική ανοχή της ανομίας. Αξιώνω, μαζί με τον απλό πολίτη, ένα κράτος – προστάτη απέναντι στην καθημερινή εγκληματικότητα.

Δεσμεύομαι! Για την άμεση και μαχητική εκπροσώπηση των διαχρονικών συμφερόντων του νομού Ηρακλείου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και στην Κυβέρνηση.

Δεσμεύομαι! Να παλέψω για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και των θεσμών.

Η Πολιτική είναι προσφορά. Δεν είναι επάγγελμα. Την ψήφο σου δεν τη χρωστάς σε κανέναν. Η επιλογή είναι δική σου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook