Επάγγελμα είχαν κάνει τις διαρρήξεις αυτοκινήτων τρείς αλλοδαποί που τελικά συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.
Πρόκειται για έναν 34χρονο υπήκοο Παλαιστίνης, έναν 29χρονο από τη Συρία και έναν 19χρονο Αλγερινό.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος μαζί με τον 29χρονο, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή του Καρτερού, αφού παραβίασαν την πόρτα του αυτοκινήτου, μίας 46χρονης Γαλλίδας , αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα κινητό τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή, ένα πορτοφόλι και ένα ρολόι συνολικής χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ.

Όμως δεν έμειναν μόνο εκεί αλλά …συνέχισαν τη δράση τους!!

Διέρρηξαν άλλο ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός 66χρονου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ επιχείρησαν την διάρρηξη θύρας Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 38χρονου, χωρίς να ολοκληρώσουν την ενεργεία τους.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, κατόπιν αξιολόγησης στοιχείων εντόπισαν την περασμένη Τετάρτη στο Γιόφυρο, το αυτοκίνητο το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές όπου κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη της 46χρονης παθούσας.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κοινή οικία του 19χρονου, του 29χρονου και του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την ενεργηθείσα προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι τα ανωτέρω είδη είχαν αφαιρεθεί από τις παρακάτω αναφερόμενες περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες τέλεσαν από κοινού οι συλληφθέντες:

• Το μεσημέρι της 22-04-2012, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 73χρονης αλλοδαπής υπήκοο Ιταλίας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
• Το μεσημέρι της 22-04-2012, διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 59χρονου αλλοδαπού υπήκοο Μ. Βρετανίας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
• Το μεσημέρι της 22-04-2012, διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook