Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί στα Γραφεία της Π.Ε. Χανίων, με θέμα την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, ύστερα από κοινή πρόσκληση του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζου και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη.

Στην εν λόγω συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι αρμόδιοι Δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Σφακίων και Καντάνου – Σελίνου, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και άλλοι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο, απο την 1η Μαίου, \”ανοίγει\” το φαράγγι της Σαμαριάς για τους χιλιάδες επισκέπτες απο ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον διασημότερο τόπο στην Κρήτη, μαζί με το ανάκτορο της Κνωσού, αλλά για την λειτουργία και κυρίως για την προστασία του μοναδικού φαραγγιού στην Ευρώπη καθώς επίσης και των επισκεπτών του, είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη εποχιακών εργαζομένων.

Επίσης να σημειωθεί πως το φαράγγι της Σαμαριάς είναι και ο μοναδικός εθνικός δρυμός της χώρας που έχει και αποδίδει στο δημόσιο έσοδα μέσω του εισητηρίου που πληρώνουν οι επισκπέτες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook