Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για την αξία της επιχειρηματικότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε την αξία της επιχειρηματικότητας. Η έννοια της επιχειρηματικότητας, είναι γεγονός πως δεν έχει αποκτήσει τη θέση που πρέπει να έχει μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στη νοοτροπία της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα απασχόλησης και να διαμορφώσουμε ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, βασιζόμενοι στην έρευνα, την ανάπτυξη, την καινοτομία.

Η καινοτομία στο μυαλό μας είναι κάτι που συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες. Πράγματι σε πολύ μεγάλο βαθμό η καινοτομία συνδέεται με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Συνδέεται όμως και με τον πρωτογενή τομέα ακόμη και με τον τομέα των υπηρεσιών, όπου οι καινοτόμες ιδέες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να κυνηγήσουμε τους ευρωπαϊκούς δείκτες καινοτομίας στους οποίους είμαστε σχετικά πίσω, και να αυξήσουμε δημόσια και ιδιωτική δαπάνη για έρευνα και ανάπτυξη.

Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία Κράτος, Πανεπιστήμια, ερευνητικά Κέντρα να συνεργαστούν με δυναμικό τρόπο και έτσι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αποτρέψει τη φυγή των νέων καινοτόμων Ελλήνων που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την έμπνευση και το διανοητικό κεφάλαιο που υπάρχει εδώ.

Αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται η μαγική λέξη: ρευστότητα, πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, εγγυητικές επιστολές, χρήμα στην αγορά, κεφάλαιο εγκατάστασης και έναρξης καθώς και κεφάλαιο κίνησης.

Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα και όσο πιο γρήγορα προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές τόσο περισσότερο αποσυμπιέζουμε την πίεση που έχουμε για να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, να περιορίσουμε το εισόδημα και τελικά το διαθέσιμο εισόδημα με αποτέλεσμα να τροφοδοτούμε την ύφεση αντί να στηρίζουμε την ανάπτυξη.

Πρέπει λοιπόν να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο, ανοίγοντας ένα παράθυρο ευκαιρίας, μέσα από μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που η πιο μεγάλη αφορά τη νοοτροπία για τις καθημερινές πρακτικές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο και έχουμε διασφαλίσει τα κονδύλια για να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και εν τέλει της ίδιας της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook