Στην πιο κρίσιμη καμπή του βρίσκεται ο ΕΛΓΑ, με τα χρέη να τον «πνίγουν» και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές να αποτελούν τον ανασταλτικό παράγοντα, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα η τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχουν πολλαπλές επιπτώσεις στη σχέση του ΕΛΓΑ με τους αγρότες, με τον Οργανισμό να μην μπορεί να ανταποκριθεί -στο βαθμό που και τα στελέχη του επιθυμούν- στις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

Αυτό το πολύ δύσκολο τοπίο, το οποίο έχει δημιουργηθεί και, δυστυχώς, παγιωθεί, έρχεται να αλλάξει, στο μέτρο που μπορεί, ο νέος διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης.
Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες τη θέση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας, με μοναδικό σκοπό να συμβάλει και εκείνος στην προσπάθεια που γίνεται για να βγει ο ΕΛΓΑ από αυτό το αδιέξοδο και έστειλε το μήνυμα ότι ο ΕΛΓΑ όχι μόνο δεν θα καταρρεύσει, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτελέσει ξανά ένα από τα στηρίγματα των αγροτών, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο παρελθόν.

«Ο ΕΛΓΑ αυτή τη στιγμή βιώνει μια μεταβατική περίοδο. Περνάμε από τον παλιό τρόπο πληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς στην απευθείας κάλυψη με ασφαλιστήρια – συμβόλαια, σύμφωνα με τη δήλωση που γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο ελπίζουμε ότι θα πάει καλά. Παράλληλα βλέπουμε ότι εντάσσονται στις λίστες των καινούργιων κανονισμών και άλλοι κίνδυνοι για τους αγρότες, οι οποίοι είναι στο τελικό στάδιό τους. Κινήσεις για τις οποίες και εμείς θα πρέπει να ενημερωθούμε για να ενημερώσουμε και τον κόσμο»είπε ο νέος διευθυντής .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook