Τους πράκτορες του Σαρκοζί κατηγορεί ο DSK ότι έστησαν το σκάνδαλο με τη καμαριέρα και εμπόδισαν τη υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές , σε συνέντευξη του στην βρετανική "Γκάρντιαν".

Μιλώντας στον Αμερικάνο δημοσιογράφο 'Εντουαρντ 'Επστάιν , ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε ότι δεν πίστεψε ότι "οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα το έφθαναν μέχρις εκεί" θέλοντας να τον αποκλείσουν από την εκστρατεία για τον νέο Γάλλο πρόεδρο και αναφέρεται σε πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Σαρκοζί, « σε πράκτορες του Σαρκοζί», χωρίς όμως να κατονομάζει τους εχθρούς.

"Πιθανόν από πολιτικής σκοπιάς να με διέκρινε αφέλεια, όμως δεν πίστεψα ότι θα το έφθαναν μέχρις εκεί, δεν φαντάστηκα ότι θα έβρισκαν κάτι ικανό να οδηγήσει στη σύλληψή μου", είπε ο DSK στον 'Επστάιν, που το βιβλίο του με θέμα τα γεγονότα της 14ης Μαΐου, στη σουΐτα του ξενοδοχείου Sofitel Νέας Υόρκης, θα είναι απ τη Δευτέρα στο διαδίκτυο.

"Ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε από πρόσωπα, που είχαν προτάγματα πολιτικά" εκτιμά στη συνέντευξη ο τέως γδ του ΔΝΤ, αν και "δεν πιστεύει" ότι η μαύρη καμαριέρα συμμετείχε σε κάποιας μορφής "πλεκτάνη".

Ο σοσιαλιστής Στρος-Καν αφηγείται πως "την 15η Ιουνίου θα ανήγγειλε τη δική μου υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα και ακόμα ότι, "θα το έπαιρνα το κομματικό χρίσμα".

Τον Νοέμβριο, πέρυσι, ο 'Επστάιν δήλωσε ότι έχει υπόψη του βίντεο των καμερών ασφάλειας του Sofitel, στο οποίο 2 υπάλληλοι του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης συγχαίρουν ο ένας τον άλλον, μαθαίνοντας τις καταγγελίες που έχει κάνει η καμαριέρα Ντιαλό.