Η Δημοκρατική Συμμαχία θα μετάσχει σε οποιοδήποτε ντιμπέιτ υπό οποιουσδήποτε όρους, σύμφωνα με δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη. «Στόχος είναι να μάθει ο ελληνικός λαός τι θα συμβεί στις 7 Μαΐου» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Επίσης σε ομιλία της στην Πεύκη είπε ότι η ίδια θα ανταποκριθεί στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή τουλάχιστον ενός ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων.

«Εγώ θα πάω. Δεν ξέρω αν θα πάει ο κ. Σαμαράς, το ίδιο μου κάνει. Εγώ θα πάω να πω στον κ. Βενιζέλο αυτά που πρέπει να ακούσει αλλά να πω και στον Τσιπροκαμμένο αυτά που πρέπει να ακούσει διότι φτάνει πια η κοροϊδία του ελληνικού λαού» είπε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται ότι και η Κοινωνική Συμφωνία αποδέχεται τη νέα βελτιωμένη και δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς αυτή τη φορά, πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ.

Εντωμεταξύ, σε συνέντευξή της στη Real News η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει εξοργιστική την θέση του κ. Σαμαρά για εκλογές μέχρι να αποκτηθεί αυτοδυναμία.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός δεν θέλει την αυτοδυναμία και δεν μπορεί να περιμένουν όλοι και στο εσωτερικό και το εξωτερικό αν θα κερδίσει ο κ. Σαμαράς την αυτοδύναμη πρωθυπουργία.

Δηλώνει ακόμη ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία με τους εταίρους μας, τονίζει όμως πως το Μνημόνιο έχει πολλές αστοχίες για αυτό και η ίδια ψήφισε μόνο τη δανειακή σύμβαση και τις διαρθρωτικές αλλαγές
και όχι τις οριζόντιες περικοπές. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας επισημαίνει πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση αυστηρης προγραμματικής συμφωνίας και τάσσεται κατά των οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook