Ένας μεταμορφωμένος Πλατανιάς, σε σχέση με τη βαριά ήττα της Τετάρτης (25/4) στη Βέροια, παρουσιάστηκε στην Κατερίνη το Σάββατο (28/4) στην αναμέτρηση με τον Πιερικό επικρατώντας με 2-0 του αντιπάλου του για την 28η αγωνιστική της Football League.

Η χανιώτικη ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο \”χτυπώντας\” στην επανάληψη για το μεγάλο \”διπλό\”, που την εδραιώνει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Στο 72\’ ο Πάγκαλος και στο 76\’ ο Ναζλίδης πέτυχαν τα \”χρυσά\” γκολ για το συγκρότημα του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Ο Πιερικός μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, αλλά ο Πλατανιάς ήταν αρκετά απειλητικός στην κόντρα επίθεση χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για το 0-1 με τους Πάγκαλο (15\’) και Μιρτσέτα (33\’).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Λαζαρίδη.

Μετά το 70\’ ήρθαν τα δύο… χτυπήματα των \”ερυθρολεύκων\” με το πρώτο γκολ να φέρει την \”υπογραφή\” του Μιρτσέτα για την επιμονή του, το \”κλέψιμο\” της μπάλας από τον Γιαζιτζόγλου και την \”ασσίστ\” στον Πάγκαλο, ενώ στο δεύτερο όλα τα… λεφτά ήταν η πάσα του Γκονζάλες με το τακουνάκι στο ξεκίνημα της φάσης.

Το σημαντικό βέβαια για τον Πλατανιά είναι ότι έδειξε άμεσα χαρακτήρα σαν ομάδα και πέτυχε στο πιο κρίσιμο σημείο μία σπουδαία νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

10\’ Σουτ του Μοκακέ διώχνει σε κόρνερ ο Λαζαρίδης.

15\’ Μπαλιά του Ναζλίδη στον Πάγκαλο, που φεύγει στην αντεπίθεση αλλά από πλάγια θέση με σουτ θα στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

19\’ Σουτ του Ελευθεριάδη αποκρούει ο Λαζαρίδης και στην επαναφορά ο Πουρτουλίδης δεν μπόρσε να σκοράρει.

33\’ Από γύρισμα του Πάγκαλου ο Μιρτσέτα μόνος μες την περιοχή θα στείλει την μπάλα με σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45\’ Επικίνδυνη κούρσα του Μοκακέ από τα αριστερά μπαίνει στην περιοχή και κάνει το γύρισμα με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κάτω από τα πόδια του Λαζαρίδη αλλά παράλληλα από την εστία.

63\’ Σουτ του Κοντέων από πλάγια θέση μπλοκάρει ο Λαζαρίδης.

69\’ Η μπάλα αφού αλλάζει πολλά πόδια παικτών του Πιερικού καταλήγει από τον Κοντέων στον Ελευθεριάδη, που σουτάρει ψηλά άουτ.

72\’ ΓΚΟΛ: Ο Μιρτσέτα με επιμονή θα κερδίσει την μπάλα από τον Γιαζιτζόγλου και θα κάνει τη σέντρα προς τον Πάγκαλο, που από κοντά με πλασέ θα πετύχει το 0-1.

73\’ Μεγάλη ευκαιρία και για το 0-2 με τον Ναζλίδη να εκμεταλλεύεται νέο λάθος στην άμυνα του Πιερικού και να κάνει το δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Καρακούτσης.

76\’ ΓΚΟΛ: Ο Γκονζάλες με εκπληκτικό τακουνάκι θα \”τροφοδοτήσει\” τον Μιρτσέτα, που σουτάρει για να αποκρούσει ο Καρακούτσης αλλά στην επαναφορά ο Ναζλίδης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

79\’ Ο Λαζαρίδης αποκρούει το καλοκτυπημένο φάουλ του Γιαζιτζόγλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Τζαριμάς (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημήτρης, Παληγεώργος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Μπακάλης (72\’ Κόιτς), Πουρτουλίδης, Μοκακέ, Γκουγκουλιάς (46\’ Κοντέων), Ελευθεριάδης, Ρούσεφ (46\’ Πέντα).

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Πάγκαλος, Γκονζάλες (87\’ Μαρτσάκης), Μιρτσέτα (82\’ Παπαζούδης), Δέντσας, Δημήτρης, Παληγεώργος, Ναζλίδης (90\’ Δρακάκης), Μαραγκός, Τζανής.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Φωτογραφία από flnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook