Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το Νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, η χώρα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο, σταθερό, εύληπτο, απλό, λειτουργικό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με σαφή αναπτυξιακό και κοινωνικό προσανατολισμό.

Έχουν τεράστια σημασία οι αλλαγές που έγιναν στην φορολογική διοίκηση. Αλλαγές που πρέπει να ολοκληρωθούν, με στόχο την σύλληψη της φοροδιαφυγής, την μείωση της παραοικονομίας, την πάταξη του λαθρεμπορίου, την πλήρη αξιοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω πολλαπλών διασταυρώσεων.

Με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα το ΠΑΣΟΚ προωθεί μέτρα συνολικού κόστους 3,5 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι: η άμεση κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση του από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών. Η σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 1%-4% επί δηλωθέντος εισοδήματος.

Η Μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες ή 10% του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών. Η μετάβαση από το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε έναν ενιαίο, προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας.

Η μείωση των εμμέσων φόρων και κυρίως των συντελεστών του ΦΠΑ και των φόρων κατανάλωσης, με στόχο της ενίσχυση της ανάπτυξης και της κατανάλωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φορολογία επιχειρήσεων ήταν το 2009 στο 25% και το 2011 μειώθηκε στο 20%.

Αποδεικνύεται ότι το ρεαλιστικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας που καταθέτει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στο οποίο περιλαμβάνεται και το νέο Φορολογικό σύστημα που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, βασίζεται στην αλήθεια και μπορεί να οδηγήσει στην Αυτοδύναμη Ελλάδα με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook