Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Σήφης Βαλυράκης, χαιρετίζει την παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που έρχεται να συμπληρώσει αναλυτικά απόψεις και θέσεις που είχε διατυπώσει ο Σήφης Βαλυράκης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στις 11 Ιανουαρίου του 2012.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο των θέσεων του, ο Χανιώτης πολιτικός είχε σημειώσει τις αδυναμίες των ηγεσιών και των ευρωπαϊκών θεσμών εντός της Ε.Ε. και την ανάγκη συγκρότησης αναπτυξιακών πολιτικών και πολιτικών απασχόλησης γι την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαθειάς και συστημικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Ο κ. Βαλυράκης είχε αναφέρει τότε ότι το πρόβλημα της πατρίδας μας είναι πολύ μεγάλο για να το αντιμετωπίσει κάποιος από μόνος του, πόσω μάλλον αν υπονομεύεται από τους υπολοίπους και είχε επισημάνει την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων από τα κόμματα.

Συνεχίζοντας, είχε επισημάνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να δρομολογήσει την ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του Ευρώ.

Επίσης είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στην παρατεταμένη ύφεση και την ανεργία που πλήττει τη χώρα μας, στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και στην ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που δεν θα βασίζεται στον εύκολο κρατικό δανεισμό.

Είχε τονίσει επίσης την αναγκαιότητα γρήγορων και δυναμικών αναπτυξιακών κινήσεων που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ενώ είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με παράλληλη αναδιαμόρφωση ενός εθνικού, δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Τέλος, είχε σημειώσει ότι η κοινωνία και η οικονομία μας έχουν ήδη υπερφορολογηθεί πέραν των δυνατοτήτων τους και είχε επισημάνει την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης ιδιαίτερα των νέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook