«Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προτάσσεται του ιδιωτικού, προκειμένου να εκτελούνται, γρήγορα και ολοκληρωμένα, σημαντικά έργα υποδομής, όπως ο βιολογικός καθαρισμός της Γεωργιούπολης».

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Παράλληλα, ο κ. Δαμιανάκης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τις προηγούμενες εβδομάδες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά όλες οι εκκρεμότητες, που αφορούσαν τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο βιολογικό καθαρισμό της Γεωργιούπολης, ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο, μετά από πολυετείς προσπάθειες, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 17,3 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη και ζημιογόνα για την ευρύτερη περιοχή την εμπλοκή που έχει ανακύψει στην εκτέλεση του έργου και τονίζει ότι «θα βρεθεί απέναντι σε οποιονδήποτε προτάσσει το ιδιωτικό του μικροσυμφέρον με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες και η τοπική κοινωνία να στερείται για χρόνια έργα υποδομής, που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Δαμιανάκης προσθέτει ότι «η άμεση κατασκευή και η αποτελεσματική λειτουργία του, αποτελεί καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, στη διάρκεια του καλοκαιριού, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόρριψης λυμάτων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των υγροτόπων και της θαλάσσιας περιοχής.

Η άμεση λειτουργία βιολογικού καθαρισμού αποτελεί τη μοναδική λύση. Είναι έργο ώριμο, δεν υπάρχουν προβλήματα απαλλοτριώσεων, πρόσφατα επιτεύχθηκε η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους αιρετούς, το δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη, το δημοτικό συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς».

Όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό της Παλαιόχωρας, ο κ. Δαμιανάκης τονίζει ότι «μετά από έναν πολυετή αγώνα δρόμου αιρετών, τοπικών φορέων και υπηρεσιών, ξεπεράστηκαν οι αγκυλώσεις και είναι πλέον δυνατή η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η κατασκευή του».

Ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί αναγκαίο έργο υποδομής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης, καθώς πρόκειται να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων.

«Τους τελευταίους μήνες, συμμετείχαμε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Γιώργο Δερμιτζάκη και τη μελετητική ομάδα του δήμου, είχαμε συναντήσεις στην Αθήνα με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ανδρέα Ανδρεαδάκη.

Η πρόταση υποβλήθηκε την Παρασκευή από το δήμο Καντάνου-Σελίνου, είναι πλήρης ο φάκελος, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύθηκε για την άμεση ένταξη του έργου», καταλήγει ο κ. Δαμιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook