Στους δρόμους θα κατέβουν την Τρίτη 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι σε όλη την Κρήτη με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις του νησιού για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μάλιστα οι εκδηλώσεις έχουν και μια ιδιαιτερότητα αφού ο φετινός εορτασμός γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές και αναμένεται συνδικάτα και σύλλογοι εργαζομένων πως θα επιλέξουν να στείλουν μήνυμα το δικό τους στα κόμματα εν όψη των εκλογών.

Στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί από το Εργατικό Κέντρο εκδήλωση για την απονομή των βραβείων παιδικής ζωγραφικής που προκήρυξε το ΕΚΗ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει απεργιακή συγκέντρωση .

Στο Ρέθυμνο το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη στο Μπραχίμο, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, γενέτειρα του πρωτεργάτη του εορτασμού τη εργατικής πρωτομαγιάς Σταύρου Καλλέργη.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Μυλοποτάμου και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σταύρου Καλλέργη.

Στα Χανιά στις 10 το πρωί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και καλούν τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις.

Στο Λασίθι το Εργατικό Κέντρο του νομού σε συνεργασία με συνδικάτα εργαζομένων και τοπικούς φορείς διοργανώνουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

ΠΑΜΕ


Κινητοποιήσεις έχει προγραμματίσεις και το ΠΑΜΕ

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, ενώ στο Ηράκλειο ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια επίσης ώρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα επίσης για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει στους πολίτες το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο.