Ο Νίκος ΣΙλιγάρδος του Πολυδώρου γεννήθηκε το 1946 στο Βυζάρι Αμαρίου Ρεθύμνης.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Χολαργού Αττικής. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας στην Ιταλία (1967-1972) και έκανε τη Διδακτορική του άσκηση στο αντικείμενο της Πολεοδομίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1972 -1974).

Μετά τις σπουδές του, εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο το 1978 όπου ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού μέχρι και σήμερα. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1981 στο Ν. Ρεθύμνης, με το Κόμμα Φιλελευθέρων, με πρόεδρο τον Νικήτα Βενιζέλο.
Παρέμεινε στο ιστορικό Κόμμα Φιλελευθέρων μέχρι και την Άνοιξη του 1990 όπου πολιτεύτηκε με ητ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σε μια εποχή που αυτό επέβαλαν οι τότε συνθήκες.

Στις μικρές ή μεγάλες υποθέσεις του Ρεθύμνου ήταν πάντα παρών. Από τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου στα τέλη της δεκαετίας του 1980, του Νομαρχιακού Συμβούλου Αμαρίου αργότερα, και επίσης τον επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Κουρητών.

Για τη νεολαία του Ρεθύμνου, εργάστηκε από τις Διοικήσεις του Αθλητικού Ομίλου «Κεραυνός», και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Ναυτικού Συνεταιρισμού της CRETAN LINES που έχει δημιουργηθεί για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου και σήμερα είναι στο Δ.Σ από τη θέση του Γραμματέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook