Για μία χώρα στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης κάνει λόγο στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, καλώντας όλους τους εργαζόμενους ειδικά σε αυτή την περίοδο να ενισχύσουν τις τάξεις των συνδικάτων. Η ανακοίνωση του προέδρου του ΕΚΗ έχει ως εξής: 

Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους διαχρονικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και των Συνδικάτων για αξιοπρεπή δουλειά, μια δίκαιη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Η 1η Μαΐου 2012 βρίσκει την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης με την ανεργία να ξεπερνά το 23%, τη φτώχεια να πολιορκεί κάθε εργατικό νοικοκυριό, τους αστέγους και τα συσσίτια να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα διαμορφώνοντας συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπονομεύονται και καταστρατηγούνται στην πράξη, oι εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εξαπλώνονται σαν «επιδημία» σε μια αγορά εργασίας που περισσότεροι από 500 χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες, η αυταρχικού τύπου νομοθετική παρέμβαση για την καθιέρωση βασικού μισθού 480€ βυθίζει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια, με την άναρχη και καταχρηστική επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας να δημιουργεί την «γενιά των 245€».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας.Με Συνδικάτα μαζικά και αποφασισμένα, το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το σήμερα. Με πολίτες ενεργούς θα κάνουμε πράξη τα οράματα μας. Η Πρωτομαγιά 2012 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, την ενίσχυση των αγώνων και των αντιστάσεων.

Σε αυτόν τον πόλεμο που μας κήρυξαν, η εργατική τάξη και ο λαός μας, με τους αγώνες τους μπορούν να είναι νικητές. Το οφείλουμε στους αγωνιστές της Πρωτομαγιάς, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook