Είναι τα πιο εξελιγμένα και ακριβότερα αεροπλάνα στον κόσμο, όμως, λόγω σοβαρών βλαβών που μπλοκάρουν το οξυγόνο στο πιλοτήριο, οι πιλότοι της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αρνούνται να πετάξουν με τα F-22.

Πράγματι, ο στρατηγός Mike Hostage παραδέχτηκε ότι αρκετοί λένε ‘όχι’ στην πρόκληση αυτή μέχρις ότου διορθωθεί το πρόβλημα ή ζητούν να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες.

Στην USAF πετούν μόνο τα ‘αστέρια’ της αεροπορίας, αλλά παρόλη την εμπειρία και τις ικανότητές τους, η ιδέα του να πάθουν υποξία (παθολογική κατάσταση κατά την οποία, ολόκληρο το σώμα ή ένα μέρος του, στερείται επαρκούς οξυγόνωσης) δεν είναι ιδέα με την οποία φλερτάρουν.

Τα περιστατικά είναι πολλά εδώ και χρόνια και, επίσης εδώ και χρόνια, οι μηχανικοί παλεύουν να βρουν τι προκαλεί το πρόβλημα ώστε να το διορθώσουν, αλλά, μέχρι στιγμής χωρίς αποτελέσματα, αναφέρει το Russia Today.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως επί πέντε μήνες μέσα στο 2011, τα αεροπλάνα δεν εκτελούσαν πτήσεις καθώς εξετάζονταν από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook