Θεατρική παράσταση για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων και των απεργών στην εταιρία ανακύκλωσης \”ΕΠΑΝΑ Α.Ε\”, πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στις 8, μπροστά στις πύλες του εργοστασίου στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου. Η παράσταση θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα του ΟΜΜΑ Στούντιο και τ αέσοδά της θα διατεθούν στους εργαζόμενους που συνεχίζουν ήδη για 35η μέρα την απεργία αρνούμενοι να δεχτούν μειώσεις μισθών. Τη Δευτέρα εκδόθηκε η απόφαση του εφετείου με την οποία απορρίφθηκε και σε δεύτερο βαθμό η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας και έτσι δεν κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της παράστασης έχει η σωματειακή επιτροπή της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ενώ ο τίτλος του έργου είναι “Larco Project ή η Εργατική Τάξη πάει στο Παράδεισο;\”

Η παράσταση βασίζεται  σε άρθρο της δημοσιογράφου Ντίνας Δασκαλοπούλουκαι του φωτογράφου Γιόνεκ Γιόνεκσον σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στη μεταλλουργία ΛΑΡΚΟ η οποία οδηγήθηκε σε ιδιωτικοποίηση.
Τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Αντώνης Διαμαντής και παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη, Ελένη Στρατάκη ,Γιώργος Νάκης,Ανάστα Αργυροπούλου,Γιώργος Ζωζωνάκης,Δημήτρης Κιοστεράκης

Οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΝΑ ΑΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φορείς και τα σωματεία του Ηρακλείου να παρακολουθήσουν την παράσταση και να τους ενισχύσουν ηθικά και οικονομικά καθώς θα υπάρχει κουτί για την οικονομική στήριξη των απεργών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook