Αισιόδοξος ότι θα πάρει την “ισχυρή εντολή” που ζητά στις εκλογές και ότι “την Δευτερά η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα” εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Σαμαράς διακήρυξε ότι “δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα, θέλουμε να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαική κυριαρχία χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και χωρίς διαπλοκές”.

Στην συγκέντρωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος όπως δήλωσε ανέβηκε στην συμπρωτεύουσα “για να στηρίξει την παράταξη και τον Αντώνη Σαμαρά”. Έδωσε πάλι έμφαση στο ότι “πρέπει να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης” και επανέφερε την “επαναδιαπραγμάτευση” στην ρητορική του υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που την είχε ζητήσει.

Εκτός από την Ανάπτυξη ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και επανέλαβε τις τρεις δεσμεύσεις του: -την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων -την αποκάτάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων -την εξισωτική στους κτηνοτρόφους “Θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου του ελληνικου λαού, θα διερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 και θα κάνουμε εξεταστική για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο, γιατί για να γυρίσουμε σελίδα στο μέλλον πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν” είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στο παραγωγικό του μοντέλο είπε ότι περιλαμβάνει εκτός από το χτύπημα της γραφειοκρατίας μείωση των φόρων: πρώτο βήμα η μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά πρόσωπαο και επιχειρήσειςσ το 15%, δεύτερο βήμα η μείωση του ΦΠΑ στο 19%, στο 9% ο μεσαίος συντελεστής και στο 5% ολόληρο το τουριστικό πακέτο.

Υποσχέθηκε ότι θα μειωθεί ο ανώτατος συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα στο 32%. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ασφάλεια του πολίτη: θα βάλλουμε φρένο στην λαθρομετανάστευση, θα βγάλουμε τις κουκούλες από αυτούς που καίνε τις πόλεις, θα απομακρύνουμε τα στέκια των ναρκωμανών ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο σκοπιανό λέγοντας ότι “είμαστε η παράταξη που είπε όχι στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας και με τον Κώστα Καραμανλή είπε όχι στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο”.

Επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας: “η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Η Αριστερά με τις εμμονές της έχει και εκείνη ευθύνες και δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο αλλά με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους, μονιασμένους με αυτοπεποίθηση. Η παράταξή μας είναι ότι έχει μείνει όρθιο σε ένα πολιτικό σύστημα που βουλιάζει”. Επανήθλε στο θέμα της διαπλοκής λέγοντα: “αντιστεκόμαστε στην διαπλοκή που θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα γι αυτό η διαπλοκή μας πολεμάει”. Έκλεισε με το σύνθημά του: “Δώστε μου την δύναμη ενός έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας μας”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook