Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μετά τη σχετική εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργεί για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone. Η διαδικασία έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Ο Κώστας Τσαλικίδης, 39 χρόνων τότε, είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας. Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.

protothema.gr