Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή γιατί μόνο εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συμμαχίες που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά. Αυτό το μήνυμα έστειλε από τα Χανιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε μεταξύ άλλων \” πως λίγα μόλις 24ωρα μένουν πριν από την κρισιμότερη απόφαση που θα πρέπει να πάρουμε για το μέλλον των παιδιών μας\”. Είναι η ώρα της μεγάλης επιλογής, είπε η κυρία Γεννηματά, και τόνισε πως \” καλούμε τον ελληνικό λαό σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με εγγυητή του ΠΑΣΟΚ.\”

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως αυτή την Κυριακή δεν κρίνεται απλώς μια τετραετία, αλλά \”θα αποφασίσουμε αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα μπούμε σε περιπέτειες.\”

Η κυρία Γεννηματά πως το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης προκειμένου να φύγουμε από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση στα επόμενα τρία χρόνια.

Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο στόχο ρεαλιστικό τονίζοντας πως διεκδικούμε μια πιο ήπια προσαρμογή αντί γα δύο , τρία χρόνια.

Επίσης η κυρία Γεννηματά είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι ,αντίθετα θα υπάρξει σταδιακή μείωση τους.  Έκανε λόγο για απόλυτη προστασία των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, για μικρότερο κράτος και για διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως και για ένα σταθερό για 10 χρόνια φορολογικό σύστημα.

Αναφέρθηκε  στην  κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης όπως και στην κατάργηση του ειδικού τέλους των ακινήτων, που θα αντικατασταθεί από ένα ενιαίο προοδευτικά φόρο ακινήτων στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος.

Η κυρία Γεννηματά, είπε πως σε ότι αφορά τους φορολογικούς συντελεστές, θα επιστρέψουν στα παλιά ποσοστά στον τουρισμό και την εστίαση  ενώ αναφορικά με τα αγροτικά εφόδια γι αυτά θα ισχύσει ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ ότι δεν έρχεται στο διάλογο γιατί δεν μπορεί να τεκμηριώσει τα ισοδύναμα μέτρα τα οποία υπόσχεται γιατί αυτά δεν υπάρχουν.

Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Γεννηματά τόνισε πως κάποιοι μας κατηγόρησαν ακόμα και ως προδότες, λέγοντας πως \”κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Πατριωτισμός είναι να αναλαμβάνεις τις ευθύνες για όλη την μεταπολίτευση, και για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και ίσως να ήταν αυτό και το μεγαλύτερο λάθος. Ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μόνοι μας και όλοι οι άλλοι κρύβονταν από πίσω μας.\”

Flashnews.gr/Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook