Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του αργού στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή του αργού, τύπου brent διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο.

Αναλυτικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,68 δολάρια ή 2,6%, κλείνοντας στα 102,54 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Απριλίου.

Το αργό, τύπου brent στο ICE του Λονδίνου υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,20 δολάρια ή 1,9% στα 116 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου.

Traders και αναλυτές ανέφεραν ότι προετοιμάζονται για τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τις προσδοκίες να \”μιλούν\” για αδύναμα μεγέθη, όπως ακριβώς υπέδειξαν και τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας ADP που εμφάνισαν μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.

Πιέσεις στα συμβόλαια πετρελαίου άσκησαν και οι δηλώσεις του προέδρου της EKT, Mario Draghi, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η τράπεζα δεν εξετάζει νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης. Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ σύμφωνα με τον Draghi, κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν έθεσε σήμερα ζήτημα μείωσης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook