Συνάντηση για την οργάνωση Λέσχης Βιβλίου του Δήμου Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου, στο Λιμάνι Χερσονήσου, της Δ. Ε. Χερσονήσου.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Χερσονήσου και ο Λογοτέχνης – Ποιητής κ. Κώστας Καργάκης, ενώ συμμετείχαν σε αυτήν, κυρίως, νέοι που επιθυμούν να συμβάλλουν στην οργάνωση της Λέσχης και στην προώθηση της αγάπης για το βιβλίο.

Στόχος του Δήμου Χερσονήσου είναι η διάδοση της ιδέας της φιλαναγνωσίας, σε κάθε γειτονιά του Δήμου, σε συνεργασία με τους πολίτες, τα πνευματικά κέντρα, τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και άλλους συλλόγους, το ΚΑΠΗ, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η οργάνωση ενός δικτύου, ώστε να υπάρχει επαφή μεταξύ των ομάδων και συνδυασμός δράσεων.

Μέσα από τη λειτουργία της Λέσχης Βιβλίου επιδιώκεται ένας νέος τρόπος προσέγγισης του βιβλίου, πιο δυναμικός, πιο δημιουργικός, πιο δραστήριος και πιο οργανωμένος ενώ παράλληλα προτείνεται να οργανωθούν δραστηριότητες όπως:

Η συλλογή βιβλίων

Η προώθηση της προσπάθειας οργάνωσης Κινητής Βιβλιοθήκης

Η οργάνωση βιβλιοπαρουσιάσεων

Η οργάνωση συνάντησης με συγγραφείς

Η οργάνωση σεμιναρίων Λόγου

Η οργάνωση σεμιναρίων Γραφής

Η οργάνωση επισκέψεων γνωριμίας

Η οργάνωση προβολής (τη συμμετοχή στην παρακολούθηση) ταινιών σχετικού ενδιαφέροντος και

η οργάνωση δράσης στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας για τη φιλαναγνωσία με τίτλο «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» που οργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος FUTURE LIBRARY που στηρίζει αποκλειστικά το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook