Συριακές δυνάμεις ασφαλείας μαζί με οπλισμένους με μαχαίρια φοιτητές εισέβαλλαν σε διαδήλωση στο πανεπιστήμιο του Αλέπο, την Πέμπτη σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και περικυκλώνοντας άλλα 200 που απαιτούσαν την αποχώρηση Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Η επίθεση έγινε τη νύχτα και καταγράφηκε ως ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πόλη.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τον Άσαντ πως δεν προσπαθεί να τιμήσει την εκεχειρία και προειδοποιεί ότι, οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου ίσως, τελικά, καταφέρουν να κάνουν περισσότερα για να αλλάξει το κλίμα στη Συρία, αν αποδειχθεί ότι η κατάπαυση πυρός έχει αποτύχει.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney δήλωσε απερίφραστα ότι «η πολιτική μετάβαση είναι επιτακτική ανάγκη για τη Συρία».

Παρόλο που ο Άσαντ υπολόγιζε στη στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας με στόχο να εμποδίσουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, Μόσχα και Πεκίνο έδωσαν την ψήφο τους στο σχέδιο Ανάν. Τελική αναμέτρηση λέγεται ότι μπορεί να είναι η «επιτυχία» των Δυτικών δυνάμεων να τις πείσουν να τιμωρήσουν τον Σύρο πρόεδρο εάν αποτύχει η εκεχειρία, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook